Gratis tips en manieren voor meer bezoekers op je blog.

Je hebt vast wel een idee hoe je je eigen website of blog gratis kan promoten maar op deze lijst vind je zeker nog meer manieren. Er zijn namelijk heel veel manieren om gratis reclame te maken op internet. De lijst is in willekeurige volgorde want sommige methoden werken nu eenmaal beter op een bepaalde site gericht op een bepaald publiek dan andere methoden.

1. Maak veel en vooral goede content

Deze werkt voor iedere website omdat het simpelweg je Google (en andere zoek machines) ranking verbeterd. De robotjes van Google hebben namelijk een zwak voor goede, originele en de hoeveelheid content per pagina. Inspiratie voor meer content kunnen zijn: tutorials, beste 10, reviews of post je eigen doe-het-zelf klussen gerelateerd aan jou niche voor extra unieke content. Zorg dus dat je een onderwerp kiest waar je graag over schrijft zodat je gemotiveerd blijft om deze interesse te delen.

2. Wees actief op social media

De resultaten per social media platform verschillen per Niche maar hoe vaker je post hoe groter de kans dat je links gevolgd en gedeeld worden. Deel iedere blog dus op facebook en afhankelijk van je niche op Instagram, LinkedIn, Pinterest, etc. Voor Twitter zijn er zelfs tools die automatisch tweeten na het publiceren van ieder artikel.

3. Gebruik die social media knoppen

Zorg dat bij ieder artikel, post, comment of andere content op je site de mogelijkheid bestaat om dit eenvoudig te delen door andere op social media. Dit kan ook volledig in jou huis stijl dus het niet mooi vinden is echt geen reden. Daarnaast zijn hier genoeg pluggins en snippets voor, ik zal binnenkort een tutorial schrijven want ik zie nog genoeg sites die hier niet optimaal gebruik van maken.

4. Bouw die 404 error pagina

Mochten er mensen toch onverhoopt op een niet bestaande pagina terecht komen zorgt een 404 error pagina ervoor dat je deze bezoekers wellicht toch niet kwijt bent maar via deze pagina door gelinkt worden.

5. Gebruik origineel beeldmateriaal

Google weet of foto’s origineel of juist niet zijn en zal afhankelijk hiervan jou pagina hoger of lager ranken. Gebruik dus waar mogelijk altijd origineel beeldmateriaal. Je kan tegenwoordig al heel goed uit de voeten met je mobiele camera, gebruik dat ding.

6. Link naar je blog door relevante vragen te beantwoorden

Er zijn gigantisch veel website waar mensen vragen stellen over bepaalde onderwerpen. Door de de vragen met betrekking op jou niche kort te beantwoorden en door te linken naar je website creëer je bezoekers en belangrijke backlinks naar jou blog. De meest populaire sites voor dit zijn Quora, Stackexchange, Reddit, Facebook Groups. Denk er wel om dat je dit relatief integer gebruikt en niet overkomt als irritante verkoper van je eigen werk.

7. Zoek naar samenwerking mogelijkheden

Iedereen met blogs, websites, video’s of andere content is opzoek naar meer bezoekers. Zoek naar soortgelijke sites en blogs en vraag de eigenaar om allebei een link te delen naar elkaars website of misschien zelfs elkaar zo nu en dan te linken in content van de website. Dit zorgt ook weer voor waardevolle backlinks en gratis organische bezoekers voor beide partijen.

8. Gast bloggen

Net als het delen van links kan je op elkaars blog ook blogs “delen”. Jij schrijft na toestemming een artikel op de blog van een ander en linkt naar je eigen site. Je genereerd content voor hem/haar en backlinks voor jezelf. Misschien wilt de andere wel een artikel op jou blog schrijven.

9. Zet je blog in jou email handtekening

Het kan echt geen kwaad om iedere email die je verstuurd naar jou blog of een specifiek artikel te linken. Maak in één of twee zinnen duidelijk waar de blog over gaat en hoe het een ander kan helpen met een link er in.

10. Doe keyword onderzoek

Een meer technische manier om hoger te ranken door bijvoorbeeld Google is door keywoord (sleutelwoorden) onderzoek. Een keyword is een zoek woord, term of zin die mensen invullen in een zoekmachine waarop jou content van toepassing is. Je wilt dus dat deze keywords in jou teksten voorkomen, of nog beter, in jou HTML headings en meta tags.

11. Kies goede hosting

Google neemt in het ranken van websites en blogs ook de laadtijd op in het algoritme. Daarom is het belangrijk dat jouw website zo snel mogelijk laad. Hosting keuze is hiervoor natuurlijk belangrijk maar ook bijvoorbeeld het optimaliseren van afbeeldingen zo min mogelijk data geladen hoeft te worden.

Uiteraard is Hosting niet gratis maar zal je toch je website online moeten krijgen. Mijn voorkeur voor een startende website of blog is hosting van Hostinger. Hostinger is bied zeer betaalbare hosting en aangezien een populaire blog maken een meer jaren project is geeft Hostinger heel veel korting bij het afnemen van meerdere jaren hosting. Bij het nemen van 48 maanden premium kost de maandelijkse hosting nog maar €2,99 per maand en bespaar je zelfs €216 euro.

Naast de “uptime” garantie en alle andere standaard diensten zoals wordpress optimalisatie heeft Hostinger zijn eigen control panel, in plaats van bijvoorbeeld CPanel. Dit is een zeer intuïtieve manier om om je website te beheren en is uitermate geschikt voor beginnende web ontwikkelaars.

12. Heb geduld

Geduld is een schone zaak, zeker als het om marketing van blogs gaat. Resultaten van jou acties duren eerder maanden dan weken of dagen. Zet door, blijf consistent en geduldig als je goede content hebt zullen uiteindelijk meerdere van deze marketing technieken hun vruchten afwerpen en grote aantallen bezoekers naar jou content zullen trekken.

Mocht ik nog manieren zijn vergeten laat dan zeker een berichtje achter dan duik ik er in en voeg het toe aan deze lijst.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *