Wie ik ben en leren programmeren

Menno Gouw

Leren programmeren met Menno Gouw

Dit ben ik! Niet echt een representatieve foto… maar dit is wel wie ik ben. Vrij serieus als het op werk aan komt maar altijd in voor een grapje en biertje. Dit was trouwens pas mijn eerste biertje deze dag, haha.

Ik ben Menno Gouw en maak al sinds 1996 websites, toen nog met Notepad. Door de jaren heen heb ik heel wat veranderingen van het web meegemaakt en in 2010 ben ik mijn kennis gaan verbreden in programmeertalen zoals Java voor het ontwikkelen van software en games. Ik heb de afgelopen decennia honderden websites gemaakt, tientallen eenvoudige spelletjes en software om diverse processen te automatiseren. Als je wilt leren programmeren ben je hier dus op de juiste plek.

Leren programmeren is lang niet zo moeilijk als men denkt, zeker niet met alle tools die er tegenwoordig zijn. Kunnen programmeren is echt enorm handig en bijna overal toepasbaar om processen te automatiseren en tijd te besparen. Daarnaast is het super leuk om eenvoudige spelletjes te programmeren en jou code tot leven zien komen. Houd het vooral simpel, begin bij de basis, wees geduldig en gebruik de juiste tools en software. Er zijn vele blogs in het Engels die deze onderwerpen aansnijden, maar er ontbreekt een laagdrempelige Nederlandstalige website. De meeste mensen hebben een goede Engelse woordenschat, maar in combinatie met technische termen is het soms toch een te grote drempel om een serieuze stap te maken naar web, software of gameontwikkelaar.

Aan de hand van mijn ervaringen en echte voorbeelden laat ik zien hoe je van begin tot eind websites en games kunt programmeren. Met voldoende tijd en inzet kan iedereen leren programmeren en in een toekomst die steeds verder digitaliseert is dit een zeer krachtige vaardigheid.

Leren programmeren doe je bij Beeped

Met mijn website Beeped wil ik de drempel tot programmeren verlagen. Programmeren kan je op alle soorten niveaus doen en is daarom ook voor iedereen te leren. Programmeren is al lang niet meer de hobby voor nerds die op een donker zolder kamertje zitten te hacken. Al met een beperkte kennis en het juiste gereedschap kan je programmeren toepassen in ieder bedrijf, je eigen websites bouwen of eenvoudige spelletjes ontwikkelen.

Naast mijn blogs over programmeren van software, websites en games lees je ook over marketing en SEO. Je vindt hier zelfstudies, reviews voor services, software en hosting en logboeken over mijn eigen projecten.